SİNEMAYA UYARLANMIŞ KİTAPLAR

         Sol Ayağım (My Left Foot: The Story of Christy Brown – 1989)

10 Kasım 1989 tarihinde gösterime giren film, Christy Brown’un Sol Ayağım kitabından uyarlanmıştır. IMDb puanı 7,9 olan film Jim Sheridan yönetmenliğinde yapıldı. ABD yapımı olan filmde, Christy Brown’u Daniel Day-Lewis canlandırmaktadır. Başarılı oyuncu bu filmde gösterdiği harika performans sayesinde, En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görüldü. Konusu ve kurgusu gereği en iyi ilham veren filmler  arasında yer alan Sol Ayağım, hayatınıza daha çok değer vermenizi sağlayacak muhteşem bir yapıt.



              Açlık Oyunları – Suzanne Collins                    

Gençlik kitapları kategorisinde yer alan Açlık Oyunları, Suzanne Collins tarafından, 2008 yılında kaleme alınan bir bilim kurgu romanıdır. Aynı zamanda fantastik ve gerilim türünde olan eser, Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş ile birlikte bir üçleme oluşturuyor. Serinin ilk kitabı olan Açlık Oyunları 26 dile çevrilerek 28 ülkede yayınlandı. 2012 yılında ise beyazperdeye uyarlandı. Kapitalizmi eleştiren roman, oldukça sürükleyici bir kurguya sahip.

Açlık Oyunları (The Hunger Games – 2012) Serisi

Gary Ross yönetmenliğinde yapılan film 23 Mart 2012 tarihinde gösterime girdi. Bilim kurgu, macera ve aksiyon türünde olan filmin serisi 2015 yılında tamamlandı. 78 milyon dolar harcanarak yapılan filmin IMDb puanı 7,0‘dır. En iyi seri filmler arasında yer alan Açlık Oyunu’nun oyuncu kadrosunda ise; Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth ve Woody Harrelson gibi isimler yer alıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder