Film Çekilen Mekanlar

 

1. Christ Church College / Oxford – İngiltere

oxford londra ingiltere

İngiltere’nin Oxford kenti pek çok ünlü filmin ev sahibi. The Italian Job, Wanda Adında Bir Balık, Genç Sherlock Holmes bunlardan sadece bazıları. Ama bizim sizi buraya yönlendirmemizin sebebi başka bir film. Biraz büyücülük peşinde koşacağız.

Christ Church College’ı gördüğünüz anda neden bahsettiğimizi anlamışsınızdır. Burası gözlüklü büyücü Harry Potter’ın okulu Hogwarts’ın ta kendisi. Ünlü Büyük Salon ve 16. yüzyıldan kalma koridorlar arasında filmin sahneleri gözünüzde canlanacak. Genç büyücü adaylarının koşturduğu avluyu da görebilirsiniz.



2. Martha’s Vineyard / Massachusetts – ABD

amerika massachusetts

İnsanların canına kast eden son derece azimli bir köpekbalığının yüzgeci, masmavi suları yararak sinsi sinsi yaklaşıyor. Evet doğru bildiniz. Gerilim filmlerinin tarihini yeniden yazan Jaws’ın çekildiği yerdeyiz.

Amerika seyahatinizin bir kısmını bu sevimli kasabaya ve şarap evine ayırabilirsiniz. Kasabada hala Steven Spielberg’in set hikayeleri anlatılmakta. En uygun ABD uçak biletleri için ise Skyscanner hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.




3. Nijo Tapınağı / Kyoto – Japonya

kyoto nijo inception çekildiği yerler

Japonya’nın ilk başkenti, efsanevi vişne bahçeleriyle ünlü Kyoto’ya hoş geldiniz. Burası Asya seyahatine çıkanların gördükten sonra bile rüyalarını süslemeye devam eden güzellikte bir şehir. Rüya demişken, bizim burada bulunma amacımız farklı. Herkesin aklını bir ayrı karıştıran Inception’ın rüya mekanlarının peşindeyiz. Aradığımızı da ünlü Nijo Tapınağı’nda bulacağız. Inception filmi nerede çekildi diye merak edenleri böyle alalım.

Vizesiz gidilen en güzel ülkeler arasında Japonya’nın da olduğunu biliyor muydunuz?


4. Beverly Hills /Los Angeles– ABD

los angeles beverly hills çekim yerleri



Nereden başlamalı? LA Confidential, Sosyete Polisi, LA’den kaçış, Cehennem Silahı ya da 90’ların ikonik dizisi Beverly Hills 90210 (veya Türkiye’de yayınlandığı ismiyle Evimiz Hollywood’da)… Burası Hollywood, Amerikan sinema endüstrisinin kalbi ve dolayısıyla da pek çok ünlü filmin ev sahibi. Hollywood filmlerinin çekildikleri yerler ilginizi çekiyorsa aradığınızı çok büyük olasılıkla burada bulacaksınız. Biz film sahnelerinin izini sürmeye şıklığıyla göz kamaştıran Beverly Wilshire otelinden başlamanızı özellikle öneririz. Burayı Richard Gere ve Julia Roberts’ın baş rollerini paylaştığı 1990 yapımı Pretty Woman filminden hatırlayabilirsiniz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder